La Comissió de l’Orgue de Solsona convida a descobrir l’instrument per dins pels volts de la Festa Major

“L’orgue vist per dins” és una nova iniciativa per donar a conèixer aquest orgue històric que es durà a terme els caps de setmana anterior i posterior a la Festa Major, els dies 5, 6, 12, i 13 de setembre. Hi ha previstes tres sessions diàries segons demanda i la idea és que la visita quedi incorporada a la cartera de Solsona Experience. De fet, ja es poden comprar entrades al web solsonaexperience.com/orgue, a orguesolsona.com o bé per telèfon al 663 668 184.

Ramon Segués, membre de la Comissió Orgue de Solsona, explica què els ha portat a impulsar aquesta iniciativa:

La restauració de l’orgue de Solsona segueix els terminis previstos malgrat la pandèmia. Ja hi ha les manxes restaurades i col·locades a lloc, i els salmers i uns quants tubs de fusta restaurats i emmagatzemats a la Catedral. La primera fase és a punt de completar-se i dels 173.000 euros de cost en resten pendents 36.000. La pandèmia ha implicat tant avantatges com inconvenients en el procés de restauració de l’orgue. Ho destaca Ramon Segués:

La segona fase és la restauració del moble, valorada en 43.000 euros i per a la qual ja hi ha pressupost i possibilitat de finançament per part de la Generalitat. La tercera fase, la més costosa econòmicament i tècnicament, consistirà en la rehabilitació de tots els tubs i mecanismes restants i la seva col·locació. També es muntarà un pedaler, del qual actualment l’orgue no disposa i això el limita força musicalment.

El cost total de la restauració ascendeix a prop de 672.000 euros. El passat mes de juny es va signar un protocol per garantir que, un cop restaurat, l’orgue sigui un instrument obert al poble i que se’n pugui fer ús en concerts, activitats docents, actes laics o visites.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *