La biblioteca commemora l’Any Rodari amb relats curts col·lectius i “Contes per la ràdio”

Fa 100 anys va néixer un dels autors més destacats de la literatura infantil, l’escriptor i periodista italià Gianni Rodari. Inicialment, la biblioteca volia celebrar l’efemèride amb activitats presencials, que arran de les restriccions per la Covid-19 s’han hagut de reformular.

La biblioteca Carles Morató proposa dues activitats participatives per a tots els públics. “Contes per correu” consisteix a participar en la redacció d’una història a partir d’un binomi fantàstic que proposarà l’equipament, que són dues paraules d’universos conceptuals diferents. De fet, aquesta és una de les tècniques que Rodari explica a “Gramàtica de la fantasia”. S’hi pot participar a títol individual, en famílies o grups de classe i cal apuntar-s’hi trucant a la biblioteca al 973 48 38 39 o bé enviant un correu electrònic a biblioteca.solsona@ajsolsona.cat. Uns faran la introducció de la història i l’enviaran a la biblioteca, d’aquí la reenviaran a un altre grup i així fins al desenllaç. Cada participant o grup, que no es coneixeran entre ells, escriuran entre 60 i 120 paraules en el termini d’una setmana. Els contes resultants es llegiran per la ràdio.

També per aquesta emissora s’emetran els “Contes per la ràdio”. Es tracta de llegir un dels relats del llibre “Contes per telèfon”. Qui hi estigui interessat, pot contactar amb la biblioteca per telèfon o correu electrònic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *