Guixers implanta una prova pilot de porta a porta a Vilamantells la setmana que ve

A principi de mes es van repartir els bujols a la trentena de masies, aquesta setmana s’han retirat els contenidors de rebuig i a partir de la setmana vinent es farà la recollida porta a porta. N’han quedat excloses les segones residències on hi acudeixen amb poca freqüència. En aquest cas, s’ha arribat a un acord amb l’Ajuntament de Sant Llorenç perquè puguin fer servir el punt d’emergència.

A la resta del municipi segueix el sistema tradicional de recollida rural de residus amb contenidors, tot i que s’han reduït els punts de 15 a 5, però inclouran totes les fraccions. S’ubicaran a la zona de Montcalb/Sisquer; a Valls, on hi ha l’Ajuntament; Casa Massanes; Sant Martí de Guixers i la zona del Codó. En ser Massanes i Sant Martí de Guixers dos punts molt propers, durant 6 mesos es farà un seguiment del volum recollit de residus i grau de reciclatge per determinar quin punt es deixa definitivament. El que es retiri s’ubicarà a Aiguaviva.

La prova pilot de porta a porta de baixa freqüència a Vilamantells es durà a terme durant 3 mesos. En aquest temps, l’Ajuntament estarà en contacte amb els veïns per trobar la freqüència de recollida òptima, tot i que la proposta inicial és un cop al mes.

El regidor de Medi Ambient de Guixers, Àngel Ollé, argumenta la necessitat de fer aquesta prova pilot arran de la pressió d’abocament de residus de la gent de Sant Llorenç que no vol fer el porta a porta:

Ollé destaca que actualment saben el cost per recollida, però que el cost definitiu no es podrà determinar fins que s’estableixi la freqüència de recollida, que estima per a  principis de l’any que ve.

             

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *