Gerard Flotats i Ramon Franch reben les Beques Llavor 2024

La convocatòria de promoció de la creació artística i nous talents del Solsonès en l’àmbit cultural impulsada pel Consell Comarcal i La Mare Cultural ha escollit aquests dos projectes entre els nou que s’hi han presentat. La música ha estat la disciplina predominant, tot i que també en destaquen alguns projectes multidisciplinaris. El jurat valora l’originalitat en l’execució, la professionalitat i l’ambició professionalitzadora de les dues propostes escollides, així com les qualitats artístiques i la trajectòria dels sol·licitants. Aquestes propostes es dotaran amb 1.500 euros cadascuna.

El solsoní Gerard Flotats ha presentat “Re-imaginant Bach”, una fusió de la música clàssica de Bach amb elements contemporanis. El jurat en valora el fet d’incidir en la reinterpretació i la recomposició d’un compositor clàssic a través de textures electròniques i d’una projecció audiovisual per apropar la música a un públic general i generar una experiència col·laborativa. Alhora, posa de relleu la voluntat pedagògica del projecte.

Amb la iniciativa “Goig”, Ramon Franch, de Llobera, reinterpreta aquest element propi de la cultura popular. El jurat subratlla el treball de recuperació i reivindicació de la memòria oral del territori a través de la seva gent gran i el diàleg intergeneracional que emana del projecte. Els dos treballs guardonats amb les Beques Llavor 2024 es podran veure materialitzats en les jornades que es duran a terme els propers 20 i 27 d’abril.

El jurat de les Beques Llavor 2024 ha estat format per la consellera comarcal de Cultura, Sara Vilches; Joan Solé, de La Mare Cultural; Montserrat Isanta, Maria Arissa, Josep Maria Rius ‘Joma’, Víctor Pérez i Pere Obiols.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *