Fomentar la visibilització del col·lectiu LGTBI i crear espais de coordinació i suport, principals objectius del Pla Comarcal per combatre la discriminació al Solsonès
El ple del Consell Comarcal votarà aquest document a la sessió d’avui a les 6 de la tarda. De fet, un dels temes més destacats en la diagnosi és la Iinvisibilització, compartit per un 96% de les persones enquestades del col·lectiu, un 80% de la població general i un 60% de treballadors del sector públic. Malgrat que cada cop l’educació afectivo-sexual es transmet d’una manera més diversa i lliure, un 70% dels enquestats han tingut experiències negatives en l’àmbit educatiu. En aquest sentit, ja s’han realitzat tres formacions al personal de l’administració pública del Solsonès i el Servei d’Acció Integral, el SAI, està treballant en una altra formació, en aquest cas adreçada a famílies, i la creació d’una taula comarcal amb la implicació de tots els municipis. Paral·lelament, es vol treballar conjuntament amb la nova xarxa popular que s’ha creat a la Catalunya Central i se seguirà sumant esforços amb les entitats de la comarca sensibilitzades amb aquestes temàtiques.
La diagnosi realitzada des del SAI conclou, al marge de la invisibilització, que hi ha una manca de referents positius, una presumpció d’heterosexualitat i el sexili, la necessitat d’haver de canviar de residència a causa de les conseqüències de la pròpia sexualitat i la influència de discursos religiosos. Per combatre-ho, el Pla Comarcal LGTBI es marca com a eixos de treball incorporar la perspectiva LGTBIQ+ en les diferents àrees de política municipal, fomentar la visibilització del col·lectiu, combatre la discriminació per orientació sexual i identitat de gènere i, finalment, crear espais de coordinació i suport per a les persones del col·lectiu, famílies i població en general.