Es dona per eradicat el brot a la residència de Solsona

Quatre setmanes després que s’hi declarés, la Fundació Hospital Pere Màrtir Colomés el dona per finalitzat. Ha causat un total de 28 víctimes mortals, l’última, aquest cap de setmana.

Amb aquest avenç, que coincideix amb el retorn a la normalitat de les activitats rutinàries del centre, l’equip humà se centra en la fase d’atenció a la fragilitat derivada de la Covid-19. Paral·lelament, es treballa en la programació del retorn dels residents que van ser traslladats a Igualada, als domicilis i al sociosanitari. També es preveu que puguin rebre la vacuna els propers dies. L’equip d’intervenció ràpida ha cregut convenient retornar el centre a la qualificació de residència verda, lliure de coronavirus. Aquest equip està format per representants dels departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat; i tècnics en salut pública, epidemiologia i atenció primària, entre d’altres.

D’altra banda, també s’ha dissolt la comissió de seguiment del brot, integrada per representants de la fundació gestora, la direcció de la residència, l’Ajuntament de Solsona, el Centre Sanitari i el Consell Comarcal. La Fundació Privada Hospital Pere Màrtir Colomés agraeix l’ajut de l’ens de salut i les institucions locals en aquest moment tan difícil que ha travessat la residència i que, finalment, s’ha pogut superar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *