Els pressupostos de la Generalitat preveuen invertir 12,5 milions d’euros al Solsonès

El gruix més important, 4 milions, es destinaran a la urbanització del polígon de Santa Llúcia de Solsona. També es contemplen 1,3 milions pel condicionament del vial entre les carreteres B-300 i BV-3003, a Pinós; i 1,4 milions per millorar la carretera d’accés a les pistes d’esquí del Port del Comte. El desplegament de la xarxa de fibra òptica entre Solsona i la Seu d’Urgell s’endurà prop de 900.000 euros. Més de mig milió d’euros aniran a parar a cadascuna d’aquestes inversions hídriques: d’una banda, la rehabilitació de la xarxa de drenatge i de l’accés interior a la presa del pantà de Sant Ponç i, de l’altra, a la millora de la seguretat a l’estació de tractament d’aigua potable del Cardener, a La Llosa. Pel que fa a l’última empenta a la construcció de l’escola El Vinyet, suposarà una inversió de 471.000 euros mentre que la reforma del parc de bombers de Solsona en rebrà prop de 400.000.

Al conjunt de la Catalunya Central, els pressupostos de la Generalitat preveuen invertir 73 milions i mig d’euros. Es tracta d’una xifra inferior als comptes del 2020, quan la despesa va ser de més de 85 milions. El Bages és la comarca que s’endú la inversió més important amb més de 42 milions; seguida del Solsonès, amb 12 milions i mig; i Osona amb 11.

Si ens fixem en el conjunt del projecte de pressupostos, només hi ha inversions específiques previstes per un de cada tres municipis catalans. En el cas de Guixers, és el tercer municipi de tot el país amb més inversió per habitant: 11.345 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *