Els gegants, principal reclam de turisme familiar d’aquest estiu a Solsona

La visita dels gegants de Festa Major al Quarto dels Gegants i els de Carnaval al gimnàs de l’Escola Arrels Primària han estat l’activitat més exitosa de les diverses propostes de Solsona Experience. L’empresa turística solsonina ha ofert els seus serveis a més de 2.500 persones, un 44% de les quals eren famílies amb nens. Pel que fa al turisme interior, més de la meitat dels visitants eren de la província de Barcelona mentre que l’exterior procedia en bona part del País Basc. Un 20% dels usuaris atesos per la cooperativa han estat del Solsonès.

Enguany també s’han recuperat les visites nocturnes, que s’han traslladat al complex històric d’Olius, on es troben èpoques històriques diferents en molt pocs metres quadrats. A més, era un indret ideal per evitar aglomeracions, amb grups limitats a 25 persones. Tot i que es van oferir tres dies de la setmana en lloc de dos, s’ha hagut d’ampliar l’oferta per donar resposta a la gran demanda.

També han funcionat molt bé les novetats: d’una banda, la ruta teatralitzada a la necròpolis neolítica del Llor, promoguda conjuntament amb el Museu, i, de l’altra, la d’Olius Monumental, que s’ha passat d’oferir-la de manera puntual a planificar-la setmanalment. Al marge d’això, s’han mantingut els clàssics de la Visita al Pou de Gel i la Solsona Monumental.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *