Els Divendres de Pensament al Museu estrenen aquesta setmana la seva desena edició amb un cicle de xerrades que actuarà com a prèvia de l’exposició de Picasso
Enguany pretén ser un tribut a la complexitat de la nostra herència cultural, un espai per a la reflexió sobre les arrels i les seves expressions contemporànies. Així, s’explorarà la simbiosi entre la creació artística i les tradicions populars i el territori. El cicle vol desxifrar els diàlegs entre l’alta cultura i l’essència popular i revelar les interaccions i transformacions mútues d’aquestes dues esferes.
Els Divendres de Pensament, coordinats per Raül Garrigasait i Víctor Pérez, seran una prèvia de l’exposició que s’inaugurarà al Museu el 14 de març. Porta per títol “Picasso. Territori i arts i tradicions populars catalanes” i comptarà amb una cinquantena d’obres cedides pel Museu Picasso que dialogaran amb el fons de l’equipament solsoní i la col·lecció etnogràfica.
Aquest mateix divendres hi haurà la primera xerrada sobre què entenem per alta cultura i cultura popular amb un dels coordinadors del cicle, l’escriptor i hel·lenista solsoní Raül Garrigasait. L’1 de març, la conferència anirà a càrrec de la també solsonina Claustre Rafart Planas, llicenciada en geografia i història, comissària de la mostra i conservadora de la Fundació Museu Picasso fins al 2022. Parlarà de “Picasso i les arts i tradicions populars catalanes”. En la tercera sessió, el dia 8, el poeta Josep Pedrals se centrarà en “Vallfogonismes. Els hereus del Rector de Vallfogona”. La cloenda, el 22 de març, la protagonitzarà Roger Mas en conversa amb Maria Moreno sobre “Cançó d’autor, territori i cultura”. El cantautor i músic solsoní obrirà les portes del seu cosmos tel·lúric, on territori i tradició es fonen amb la creativitat més desbocada.
Les xerrades dels Divendres de Pensament al Museu, que són gratuïtes, es faran els divendres a les 7 de la tarda en diferents espais de l’equipament.