Els contes seran els protagonistes de la setmana que ve a la biblioteca Carles Morató

L’equipament ha programat tres activitats gratuïtes per a totes les franges d’edat amb inscripció prèvia amb el doble objectiu de fomentar la lectura entre els més petits i facilitar una mirada crítica a les famílies.

La primera proposta, dilluns a les 6 de la tarda al saló de les Homilies d’Organyà, s’adreça a nadons i infants de 0 a 3 anys amb una persona acompanyant. La companyia Umpalumpa presenta “Del bressol a la lluna”, una sessió de contes amb petits objectes i cinc llibres de cartró.

Per a les famílies amb fills a partir de 4 anys, amb la col·laboració del Pla Educatiu d’Entorn hi ha dues propostes. El divendres 16 a les 7 de la tarda, a la plaça de Ramon Llumà, hi haurà la xerrada per a adults: “Censurar els contes per protegir la quitxalla o infantilitzar-la?”. La psicòloga i formadora Montse Colilles abordarà el debat al voltant dels valors dels contes tradicionals i la narració oral. S’hi analitzaran els prejudicis que pot tenir la mirada adulta i què hi ha darrere la polèmica decisió de censurar algunes versions de contes clàssics. L’endemà, el dissabte 17 a les 10 del matí, al mateix indret, es faran tallers per a famílies amb infants a partir de 4 anys conduïts per Montse Colilles i Patricia Mc Gill. Sota el títol “Hi havia una vegada… moltes històries per escoltar, llegir i jugar”, donaran a conèixer alguns contes populars i les seves versions en format d’àlbum, llibre d’artista o llibre il·lustrat. El material utilitzat quedarà exposat al saló de les Homilies d’Organyà durant l’estiu per poder-lo consultar de forma autònoma. A part dels tallers, Patrícia McGill narrarà quatre contes tradicionals.

Les inscripcions a aquestes propostes monogràfiques sobre contes de la setmana que ve es poden formalitzar presencialment a la biblioteca, trucant al 973 48 38 39 o per correu a biblioteca.solsona@ajsolsona.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *