Els consellers d’Agricultura i Treball defensen a Solsona la necessitat d’impulsar el cooperativisme i l’economia social per al desenvolupament de les zones rurals de Catalunya

Teresa Jordà i Chakir El Homrani han participat aquest matí al Seminari a la primera trobada d’intercanvi d’experiències en l’àmbit del desenvolupament local. Hi ha pres part un centenar de persones dels Ateneus Cooperatius, els Projectes Singulars i els Grups d’Acció Local Leader per posar en comú les bones pràctiques que duen a terme. La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha posat de relleu la necessitat d’impulsar les polítiques del món rural des del territori, amb el territori i amb cooperativisme. Sentim-la:

Per la seva banda, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha assegurat que l’única manera de fixar la població al territori és donant-li oportunitats a través del treball. En aquest sentit, considera que cal donar a conèixer millor el concepte d’economia social. Chakir el Homrani:

En aquest sentit, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies ha explicat que a la tardor es posaran les bases de la reclamada llei d’economia social i solidària. Actualment, tant el departament com l’Associació Economia Social de Catalunya estan treballant sobre les línies bàsiques d’aquesta nova normativa.

En la jornada d’aquest matí, després de compartir experiències els participants han pres part en una dinàmica de treball organitzats en cinc grups: sostenibilitat ambiental, suport a l’economia local, dinamització agroecològica, repoblació rural i atenció a les persones i cures.

Després de la jornada, la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha fet una visita institucional al Consell Comarcal on ha estat rebuda per la presidenta, Sara Alarcón, la corporació i els alcaldes del Solsonès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *