Els alumnes de batxillerat i cicles formatius de la Vall de Lord que utilitzin el bus per anar a estudiar a Solsona mantindran el preu reduït del curs passat

Fruit de les converses entre el Consell Comarcal, la subdirecció general de Transport Públic de la Generalitat, els ajuntaments de la Vall de Lord i l’empresa Alsa, concessionària de la línia, s’ha aconseguit una reducció de més del 50% del preu del bitllet.

Aquest curs, arran de la plena implantació de tots els cursos d’ESO a l’Institut-Escola Vall de Lord, a Sant Llorenç, la línia de transport escolar obligatori cap a Solsona s’ha suprimit. Fins l’any passat, la Generalitat finançava el desplaçament dels alumnes de 3r i 4t d’ESO, que no podien cursar aquests estudis a Sant Llorenç. Aprofitant aquesta línia, la resta d’infants i joves també en podien fer ús a un preu més baix, d’un euro i mig per trajecte, tres euros anada i tornada.

Aquest curs, però, el cost del bitllet de l’autobús que uneix la Vall de Lord amb Solsona era de tres euros i mig per viatge, set euros diaris, la qual cosa va provocar les queixes dels habitants de la zona. Les institucions han arribat a un acord per posar en marxa un abonament multiviatge per als estudiants de fins a 18 anys. Té un cost inicial de 2 euros i es podrà recarregar amb 10, 20 o 30 viatges al mateix autobús. Les recàrregues tindran una validesa de 120 dies. Passat aquest termini, els viatges no gastats caducaran. El preu de 10 viatges serà de 15 euros. Amb aquest abonament es vol facilitar que els alumnes d’ensenyaments postobligatoris de la Vall de Lord puguin disposar de transport a preu assequible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *