El Solsonès posa en marxa dos grups de suport emocional per a la comunitat ucraïnesa

Tenen com a objectiu acompanyar-los i donar-los eines per gestionar el dolor i la incertesa que genera la situació que es viu al seu país.

El primer grup s’adreça a la població d’origen ucraïnès que ja vivia a la comarca abans que esclatés la guerra. Les sessions es faran aquest dissabte i els dos següents de 10 a 12 a la sala cultural de l’Ajuntament. Aniran a càrrec de les terapeutes Montserrat Cases i Rut Vilella. El segon grup és per a les persones que acaben d’arribar, la majoria dones amb infants a càrrec. El dissabte 30 es donaran eines per a la gestió emocional de les persones adultes mentre que el dia 7 parlaran de com acompanyar els infants en tot aquest procés. Les sessions es faran a la sala Francesca de Llobera del Consell Comarcal i les conduirà el psicòleg Maksym Sokhatskyy.

Les persones interessades a prendre part en aquests grups de suport emocional han de confirmar assistència trucant als Serveis Socials al 973483234. És una iniciativa del Pla de la Ciutadania i de les Migracions, del SIAD del Consell Comarcal i l’Ajuntament de Solsona amb el suport de la Diputació de Lleida.

Des que va començar el conflicte a Ucraïna, la població d’aquesta comunitat s’ha duplicat al Solsonès, passant de 44 persones a 90. D’aquestes, 46 viuen a Solsona, 12 a Sant Llorenç, 5 a Riner i 3 a Clariana. 19 refugiats són menors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *