El Solsonès és de les úniques comarques de Catalunya on l’atur ha augmentat durant el mes de juny

Ho ha fet en 18 persones i, d’aquestes, 15 han estat a la capital, a Solsona. A la distància, Castellar de la Ribera, la Coma i la Pedra i Llobera, amb 2 persones; i Olius i Riner, amb una; han estat els pobles on l’atur també ha augmentat.

D’altra banda, a Sant Llorenç de Morunys i a Pinós, l’atur ha disminuït amb dues persones, mentre que a Lladurs una persona va trobar feina durant el mes passat.

Amb aquestes xifres, l’atur registrat al conjunt de la comarca se situa en 457 desocupats: 137 menys que ara fa un any.

I pel que fa al conjunt de Catalunya, el mes de juny registra 10.000 persones noves amb feina respecte el mes de maig. Una dada que no es veia des de feia 14 anys. 

La cosa va de rècords a Catalunya. Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball, n’explicava, ahir, un altre: 

L’atur ha baixat a totes les demarcacions catalanes, amb Girona al capdavant de la reducció en percentatge gràcies a l’inici de la temporada turística d’estiu. 

De fet, és precisament en el sector de serveis on s’ha reduït més l’atur, seguit de la indústria. 

També ha augmentat el nombre de contractes indefinits, que ara mateix representen al país la meitat dels que es firmen. I la tendència també coincideix amb l’impuls dels contractes fixes discontinus, que van entrar en vigor arran de la reforma laboral. En aquest cas, ha augmentat més d’un 300% respecte l’any passat. Això explicaria l’augment de persones ocupades d’aquest mes.  

Torrent, però, no va deixar de manifestar la seva preocupació per la inflació que viu Catalunya i el món en general:

Tot i això, el conseller considera que les dades donades a conèixer aquest dilluns són una bona base que ha de donar seguretat per afrontar, deia, les dificultats presents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *