El Solsona dona la nota omplirà la ciutat de música aquest estiu amb 36 actuacions

La 22a edició d’aquest cicle s’encetarà el 5 de juliol amb un espectacle multidisciplinari amb Joma, Montse Isanta, Marc Egea i Anna Maluquer. S’emmarca en el Cicle de Concerts d’Estiu que impulsen conjuntament la regidoria de Cultura i l’Orfeó Nova Solsona i que compleix 43 anys. El muntatge porta per títol “De Circe a Circe passant per l’Hades” i inclou arts plàstiques, música i poesia. Es farà al Teatre Comarcal a 2/4 de 10 del vespre i l’entrada costa 5 euros. Les altres dues propostes del Cicle de Concerts d’Estiu són una actuació de l’Orquestra Jezz Club, el 12 de juliol, i un concert amb Trèvol el dia 26 a la plaça de la Catedral, on aquest migdia s’ha presentat la programació. La presidenta de l’Orfeó Nova Solsona, Rosa Tristany, destaca l’accent solsoní de les propostes:

Al marge d’això, el cicle inclou ballades de sardanes interpretades per la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona cada 15 dies a les 7 de la tarda al Portal del Castell. Tampoc hi poden faltar les revetlles d’estiu els dissabtes a la nit a la plaça del Camp, que arrencaran amb la de Sant Cristòfol el 6 de juliol i es tancaran a final d’agost.

Un altre dels ingredients de la programació estival a Solsona és l’AIMS. Entre el 2 i el 20 d’agost, professors i alumnes de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona oferiran una quinzena d’actuacions en diversos equipaments de la ciutat i a la plaça de la Catedral.

Per sisè cop, entre el 17 i el 21 de juliol l’Associació Catalana del Mètode Suzuki torna a Solsona per impartir el seu curs d’estiu per a violí i violoncel. Es tracta d’un sistema d’aprenentatge musical que dona un paper clau a les famílies en la motivació dels infants. Alumnes i professors oferiran quatre concerts al llarg de la seva estada a les places Major i de Ramon Llumà i al Teatre Comarcal.

El regidor de Cultura, Albert Colell, destaca la diversitat de gèneres per arribar a tot el públic i la combinació d’actes gratuïts i de pagament per posar en valor la cultura:

El Solsona dona la nota es completarà amb el Cap de Setmana Jove. Enguany s’amplia amb un concert per a adolescents a proposta del Consell d’Adolescents. Serà el divendres 19 de juliol a la plaça de l’U d’Octubre amb l’actuació del DJ Amamaut. El Concert Jove amb Sixtus i el DJ Monty serà la matinada del 20 al 21 de juliol en el mateix indret. Trobareu tota la informació properament al compte d’Instagram de Joventut Solsonina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *