El Rebost Solidari del Solsonès va repartir l’any passat 26.000 quilos d’aliments a 248 persones

És una dada que es desprèn de la Memòria 2022 de Càritas Arxiprestal Solsona-Morunys, que gestiona el banc d’aliments juntament amb Creu Roja del Solsonès i els Serveis Socials. Es calcula que el Rebost Solidari va facilitar als usuaris un 75% dels productes frescos que consumeix cada persona. De rebot, s’ha contribuït a la reducció de l’emissió de 4 tones de CO2 amb l’aprofitament d’aquest menjar. La treballadora social de Càritas Arxiprestal, Mireia Casado, posa de relleu la dedicació dels 12 voluntaris que fan possible aquest projecte. El Rebost Solidari del Solsonès forma part d’un dels dos grans blocs de treball de Càritas, el de vulnerabilitat, que també inclou el Fons d’Emergència Social, que concedeix ajudes de lloguer i de subministraments a les famílies en situació de pobresa. La treballadora social de Càritas subratlla que la conjuntura ha millorat lleugerament:

Pel que fa al bloc d’Immigració, hi ha en marxa dos grups de conversa en català gestionats per dos voluntaris. Amb tot, el grup principal és l’assessorament jurídic gratuït que ofereix una advocada setmanalment per temes de nacionalitat, arrelament o treball. Durant el 2022 en van fer ús 178 persones, algunes, en més d’una ocasió. Cal tenir en compte que aquest servei és únic a la comarca. D’altra banda, han fet ús del servei d’acollida més de 500 persones.

Enguany s’ha estrenat el nou projecte Ultreia, que promou l’acompanyament de persones grans en situació de solitud no desitjada.

Càritas Arxiprestal Solsona-Morunys compta amb prop d’una trentena de voluntaris. L’entitat agraeix a socis, voluntaris, empreses i entitats la seva col·laboració i fa una crida a totes les persones que es vulguin sumar al voluntariat a treballar per l’entitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *