El Ple del Consell votarà dijous a la tarda una moció per garantir el dret a l’avortament farmacològic a la comarca

El text, presentat pels casals populars La Fura i l’Estaca, demana evitar que les persones gestants s’hagin de desplaçar a Manresa per exercir aquest dret.

Actualment, al Solsonès no es pot accedir ni a l’avortament quirúrgic ni farmacològic, cosa que suposa un greu obstacle per a col·lectius més vulnerables, sobretot per a menors d’edat, persones sense mitjà de transport privat o aquelles que no poden demanar dies lliures a la feina.

La moció recorda que tot i els avenços legislatius en matèria d’avortament des del 1937, el Servei de Salut Pública de Catalunya continua externalitzant part del servei a empreses privades i negant a moltes persones gestants la possibilitat d’avortar als seus territoris. Assenyalen que això és especialment greu en zones rurals com el Solsonès, on la manca d’infraestructures i serveis de salut especialitzats obliga a desplaçaments costosos i prolongats.

Recordem que el mes passat La Fura i l’Estaca van reactivar la petició de signatures per demanar que es garanteixi el dret a l’avortament farmacològic al Solsonès a través de la plataforma change.org titulada “Al Solsonès, volem avortar!”, que ja suma 383 suports.

En aquest sentit, els dos casals populars han convocat una concentració de suport al dret a l’avortament al Solsonès.Tindrà lloc dijous a 2/4 de 6 de la tarda a la plaça del Consell Comarcal, just abans del Ple de l’ens que votarà la moció que reivindica que es garanteixi el dret a l’avortament lliure i gratuït al Solsonès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *