El Ple de Solsona impulsarà aquest vespre el reconeixement de les figures de Joan Roure i Francesc Viadiu

En la sessió prevista per a les 9 del vespre es donarà el tret de sortida simbòlic de l’Any Roure, que se celebrarà d’octubre a octubre coincidint amb el centenari del naixement del músic i compositor solsoní. Una comissió creada especialment per a l’ocasió i coordinada per la regidoria de Cultura n’ha preparat els actes. Es vol destacar l’impuls musical que el mestre Roure va donar a la ciutat amb la composició dels arranjaments per a cobla de les músiques dels ballets tradicionals de la Festa Major i les partitures del Carnaval, a part de crear els pasdobles per als passacarrers. Joan Roure també va ser clau en la creació de l’Escola Municipal de Música i en va ser el primer director.

Pel que fa al polític Francesc Viadiu, es votarà una moció per reconèixer el deute històric de Solsona amb qui va ser-ne alcalde, diputat i mereixedor de la Creu de Sant Jordi per la Generalitat i distingit en vida pels governs britànic i nord-americà. Exiliat i resistent antifeixista durant la Segona Guerra Mundial, va convertir-se en el polític solsoní amb més rellevància internacional de la història contemporània amb una trajectòria segellada per la defensa de la llibertat. És per això que el govern municipal proposta instal·lar una placa en el seu record a la plaça del Camp.

Al marge d’aquestes dues figures, l’extens ordre del dia del ple d’aquest vespre també inclou la compra d’un terreny de 3.640 metres quadrats proper al cementiri per futures necessitats d’ampliació. Així mateix, es votarà la modificació de crèdit pertinent per un import de 35.000 euros. Entre altres qüestions, es preveu aprovar el nomenclàtor dels tres primers carrers urbanitzats a la Cabana del Silo amb els noms escollits a través d’un procés participatiu: Mercè Rodoreda, Rosa Sensat i Montserrat Roig. També es debatrà el Pla intern d’igualtat entre homes i dones. Per la seva banda, el PSC ha presentat una moció que demana el reconeixement de propostes, projectes i actuacions de la seva formació i de la resta de grups a l’oposició.

La sessió plenària serà presencial aquest vespre a les 9 a la sala de plens. Malgrat això, les mesures de distanciament social derivades de la Covid-19 fan que no s’hi permeti l’entrada de públic en haver-hi l’aforament complet. Si no hi ha cap entrebanc, podeu seguir el ple en directe per aquesta emissora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *