El Ministeri d’Indústria i Turisme subvenciona amb 2,7 milions d’euros la restauració de la Casa Gran del Miracle

L’Ajuntament de Riner és un del centenar d’ajuntaments i governs autonòmics beneficiaris del Programa de Millora de la Competitivitat i de Dinamització del Patrimoni Històric amb ús turístic. En total, s’han injectat 208 milions i mig d’euros per a la millora de 92 Béns d’Interès Cultural arreu de l’Estat espanyol, 11 a la demarcació de Lleida per un import total de 27,8 milions d’euros. L’alcalde de Riner, Joan Solà, destaca la valoració aconseguida pel projecte del Miracle:

Els projectes s’han seleccionat tenint en compte característiques del destí i la seva viabilitat, qualitat i potencialitat turística. També s’han tingut en compte els indrets amb risc de despoblament per impulsar la seva potencialitat turística i enfortir la cohesió social i territorial.

Les actuacions inclouen la conservació, manteniment, posada en valor i rehabilitació de Béns d’Interès Cultural. Així mateix, s’hi inclouen mesures com la millora de l’accessibilitat universal, la millora de l’eficiència energètica, l’estalvi del consum de recursos hídrics i energètics o la reducció i compensació de la petjada de carboni, entre d’altres. En el cas del projecte de la Casa Gran del Miracle, en destaca la unió de patrimoni, cultura i música barroca en aquest conjunt monumental. Serà la culminació de la rehabilitació d’aquest edifici històric iniciada el 2013.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *