El grup comarcal de Junts denuncia que els abocaments incontrolats de deixalles s’han doblat i reclama al govern del Consell que hi posi mà

Arran de la posada en marxa del sistema de recollida porta a porta a Solsona i, més recentment, a Cardona, hi ha municipis que veuen constantment desbordats els contenidors situats en les zones de pas més properes. Això ha provocat algunes situacions límit i és per això que reclamen a l’executiu comarcal que hi estigui més a sobre. Josep Maria Casafont, conseller comarcal de Junts:

Des del govern, la presidenta, Sara Alarcón, reconeix que fa uns dies que han detectat un increment del problema i posa de relleu que s’han buscat possibles solucions. Sobre el retard en el buidatge dels contenidors, Alarcón destaca que aquest és un fet puntual, ja que normalment es buiden amb un marge d’entre 24 i 48 hores. D’altra banda, la presidenta del Consell demana als cossos de seguretat que incrementin la vigilància a l’entorn dels contenidors de recollida rural més problemàtics. Tot plegat, per emplaçar la ciutadania a ser més cívica. Sara Alarcón:

Els últims 3 anys el Consell Comarcal ha interposat 26 denúncies, amb multes que oscil·len entre els 40 i els 700 euros. D’aquests infractors, dos són reincidents.

D’altra banda, Alarcón ha recordat que al darrer Consell d’Alcaldies es va posar sobre la taula una proposta per augmentar les recollides amb un cost de 15.000 euros a repartir entre els diferents municipis. La presidenta del Consell recorda als batlles que la poden entomar en qualsevol moment mentre que alguns alcaldes consideren excessiu aquest sobrecost i demanen més mà dura pels infractors per part del govern.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *