El Festival de Senderisme dels Pirineus torna aquest cap de setmana al Solsonès

Es podran fer rutes guiades a peu i altres activitats per conèixer el patrimoni cultural, natural i gastronòmic de la comarca.

Hi haurà propostes per a totes les edats. Dissabte a les 9 del matí es farà una ruta guiada de 4 quilòmetres i mig per La Coma per observar l’arquitectura de pagès. Anirà a càrrec de Relleus guies de muntanya i l’Associació Cultural Vall de Lord. El punt de trobada és l’aparcament de Ca la Roseta de La Coma, durarà 4 hores i està recomanada a infants a partir de 10 anys. A la mateixa hora, també s’ha previst una ruta de senderisme de 14 quilòmetres i mig pel Pont Quebradís, que transcorre bona part pel terme de Guixers. La guiarà Sílvia Rovira. En aquest cas, el punt de trobada és l’Oficina de Turisme de la Vall de Lord. L’activitat dura 5 hores amb dificultat tècnica moderada.  

El Festival de Senderisme del Solsonès també ha preparat activitats paral·leles. Dissabte de 9 a 11 del matí hi haurà anellament d’aus a les basses de Brics de la mà del Grup de Natura del Solsonès. A mitja tarda i cap al vespre es farà una observació de cérvols amb Sàmara Natura i una activitat d’astronomia conduïda per AstroSolsonès. El punt de sortida és el cementiri de Solsona a les 6 de la tarda i durarà fins a les 10 de la nit. Es demana als participants que portin calçat de muntanya, roba d’abric, menjar, aigua i, si se’n té, binocles.

I per diumenge, el Restaurant El Miracle repetirà el taller de cuina d’elaboració de pastís de formatge i una visita autoguiada al Miracle a les 10. Les entrades per al Festival de Senderisme del Solsonès ja es poden reservar a entradessolsones.com.

L’activitat compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. S’emmarca en el Festival de Senderisme dels Pirineus, que va néixer el 2016 inspirant-se en els walking festivals dels països del centre d’Europa, on ja estan molt arrelats. Hi prenen part les 11 comarques de la marca turística Pirineus i l’Alt Empordà. Es combinen itineraris de senderisme per a famílies i gent gran, tastets gastronòmics, visites a museus, concerts i rutes culturals. El festival pretén posar en valor la feina dels guies locals, que coneixen molt bé el territori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *