El conseller d’Interior lliurarà aquest divendres als ajuntaments de la comarca els codis de geolocalització de les masies

Joan Ignasi Elena visitarà el Consell Comarcal per fer entrega als alcaldes d’uns imants de nevera que repartiran entre els veïns i que han de facilitar i fer més ràpida l’arribada dels cossos de seguretat en cas d’emergència.

La geolocalització de les masies del Solsonès ha estat un procés llarg que ha requerit la implicació del Departament d’Interior, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, el Consell Comarcal i els ajuntaments del Solsonès. En primera instància, ha calgut identificar totes les masies, consensuar els topònims i establir les coordenades per atorgar un codi. El Consell Comarcal ha imprès la informació de més de 2.300 codis en imants, que els ajuntaments hauran de distribuir entre el veïnat. La idea és que cada casa tingui el seu imant a la vista. S’hi recull el telèfon d’emergències, el 112, el nom de la masia, el municipi i un codi. Aquest geolocalitza l’edificació de forma precisa per tal que els cossos de seguretat i emergència hi puguin arribar fàcilment i al més ràpidament possible.

En l’acte de lliurament de divendres amb la presència del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, també hi assistiran representants dels Mossos d’Esquadra, Bombers, Agents Rurals, Protecció Civil i Emergències Mèdiques. En acabar, Elena mantindrà una reunió interna amb els alcaldes de la comarca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *