El Consell dona llum verda al 4t Pla comarcal de polítiques feministes amb l’objectiu d’impulsar actuacions amb un major impacte i que arribin a més persones

Les 120 propostes que es desplegaran els propers quatre anys es desenvoluparan revisant la comunicació perquè sigui més efectiva, descentralitzant les activitats per tal que arribin al màxim de persones i estrenyent les xarxes de col·laboració entre entitats i administracions del territori. El conseller Comarcal de Drets Socials, Igualtat i Feminismes, Xavier Castellana, apunta els eixos centrals d’aquest programa:

El pla s’ha elaborat a partir de l’avaluació de l’anterior, d’una diagnosi sociodemogràfica de la comarca i dels resultats d’una enquesta en línia que es va fer a finals del 2020 per copsar l’impacte de la covid en la població del Solsonès. Hi van participar unes 400 persones. La percepció sobre la coresponsabilitat total en la cura i l’organització és diferent entre homes i dones. Un 58% dels pares asseguren que és una responsabilitat totalment compartida, mentre que en el cas de les mares aquest percentatge cau fins al 21%. També cal destacar que un 91% de les dones enquestades asseguren que les restriccions i la situació derivada de la pandèmia les ha afectat psicològicament.

D’aquesta mateixa enquesta se’n desprèn que una de cada tres dones enquestades ha patit algun tipus de violència al llarg de la seva vida. Un 51% assenyalen violència psicològica i un 31%, sexual. En pràcticament la meitat dels casos ha estat en l’àmbit de la parella i de les relacions afectives. En aquest sentit, el nou Pla comarcal de polítiques feministes fa una aposta per un abordatge integral que tingui en compte la prevenció, l’atenció i la recuperació de les dones que la pateixen. Cal destacar el desplegament de la “Campanya Impensables” i l’elaboració d’un nou protocol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *