El Consell d’Alcaldies del Solsonès dona llum verda als plans d’usos recreatius dels embassaments de la comarca

El vistiplau arriba just abans que se’n faci l’aprovació inicial al Ple del Consell Comarcal de la setmana vinent.

Els documents referents a La Llosa del Cavall i Sant Ponç defineixen i ordenen les activitats recreatives i turístiques que s’hi poden dur a terme. La idea és que siguin compatibles entre elles, que respectin els valors ambientals i que puguin esdevenir un potencial econòmic per al territori. El conseller comarcal de Turisme, Ferran Ginestà, destaca la necessitat de disposar d’una regulació específica:

      El pla d’usos preveu una trentena d’actuacions a Sant Ponç i 25 a la Llosa del Cavall i n’estableix la prioritat. A tres anys vista, entre el Consell Comarcal, l’ACA i els ajuntaments hauran d’executar les actuacions que preveuen pressupostades en 430.000 euros en el cas de la Llosa i 447.000 a Sant Ponç. En tots dos pantans, s’estableixen com a màximes prioritats millorar la senyalització, promoure la pastura del sotabosc de les masses forestals i espais oberts i habilitar una zona de neteja i desinfecció d’embarcacions. El pla anirà acompanyat d’una dotació de personal: una persona a mitja jornada a cada embassament que coordini el pla d’usos, una a jornada completa i una altra al 70% de la jornada per a tasques de manteniment i vigilància a cada pantà i la contractació d’un equip de vigilància i informació durant la temporada de bany. En el cas de la Llosa, es preveu dotar el personal de vigilància i manteniment d’un vehicle.

Pel que fa a la mobilitat, l’Ajuntament de Sant Llorenç ja ha enllestit la via verda que uneix la vila amb l’embassament. A Sant Ponç hi ha més feina per fer: la rehabilitació del camí perimetral prevista per l’ACA, la millora dels accessos i l’habilitació d’un aparcament i el manteniment i la millora dels lavabos i altres serveis.

Els plans d’usos dels pantans del Solsonès ascendeixen a un cost de més de 62.000 euros, dels quals 46.000 els finança l’Agència Catalana de l’Aigua i, la resta, entre el Patronat de Turisme del Solsonès i els ajuntaments que tenen aquestes infraestructures al seu terme municipal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *