El Consell Comarcal preveu equiparar la inversió en millora de camins entre els municipis del Solsonès entre aquest any i el vinent

La presidenta, Sara Alarcón, i el conseller comarcal responsable de l’àrea, Jaume Fons, han presentat aquest matí un balanç de 3,3 milions d’euros invertits entre el 2011 i enguany. La major part ha estat des del 2020, quan la Direcció General de Muntanya va incrementar aquesta dotació.

Alarcón ha posat de relleu el treball de tots els consellers comarcals de camins a partir de Josep Colell, que ja va encarar un model per fer aquestes obres i donar resposta a les necessitats dels municipis. La presidenta exposa els criteris que s’han establert:

Jaume Fons també ha fet referència als camins orfes, aquells que, si bé transcorren en un terme municipal concret, són utilitzats pels veïns del municipi del costat i, per tant, acostumen a quedar al marge de les prioritats municipals.

Així, la inversió de 768.000 euros d’aquest 2023 es repartirà entre els municipis que tenien un major diferencial d’inversió. Són Castellar de la Ribera, Lladurs, Odèn, Olius, Solsona i Sant Llorenç i, en menor mesura, Clariana, Navès i Pinós. Pel 2024 s’ha fet un esborrany partint del mateix pressupost i els mateixos municipis que enguany. Fons ha reconegut que aquest pla caldrà reajustar-lo en funció de la dotació que concedeixi la Generalitat l’any que ve i tenint en compte l’entrada de Torà i Biosca al Solsonès.

Així mateix, el conseller comarcal de Camins subratlla que la inversió és sobre el ferm i no sobre cunetes, desaigües o tanques:

D’altra banda, Sara Alarcón ha explicat que s’han mantingut converses amb la Direcció General de Muntanya per tal que es pugui trobar el finançament necessari per fer inventaris de camins, un document obligatori per llei pels ajuntaments del qual en aquests moments només disposa Solsona. Així mateix, la presidenta del Consell considera que l’actual és un bon moment per reflexionar sobre els camins que són considerats d’interès comarcal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *