El Consell Comarcal del Solsonès i el Centre Sanitari compren un terreny per la ubicació d’un nou edifici pel futur centre de salut

La Junta del Centre Sanitari i el ple del Consell van aprovar ahir l’adquisició de 8.000 metres quadrats de la finca coneguda com a Ca l’Alemà, situada al número 9 de la pujada del Seminari de Solsona, per un import de 800.000 euros. Va ser necessària una modificació de crèdit de 450.000 euros del Centre Sanitari i de 350.000 euros del Consell Comarcal, amb diners procedents del romanent de tresoreria, per activar l’operació.

Sara Alarcón argumenta que aquest és un pas més del traspàs del Centre Sanitari a Salut Catalunya Central, que es preveu que culmini abans de final d’any. Sentim la presidenta del Consell Comarcal i del Centre Sanitari:

  

Des d’Alternativa per Solsona-CUP veuen irregularitats en tot el procés de compra dels terrenys i portaran el tema a l’Oficina Antifrau. Acusen el govern del Consell d’opacitat, ja que els grups de l’oposició no tenien constància d’aquesta operació fins fa menys d’una setmana. Tampoc no comparteixen les presses ni la manera com s’han seguit els procediments. Així mateix, posen sobre la taula que hi ha aspectes que no depenen del Consell com la necessitat d’una modificació puntual del Pla Urbanístic per part de l’Ajuntament de Solsona i que en dos dels quatre propietaris dels terrenys hi ha pendent una acceptació d’herència que encara no s’ha formalitzat. Oscar Garcia, portaveu de la CUP:

En la mateixa línia s’expressava el grup de Junts, que ho veu com un moviment electoralista. Ho apunta el portaveu, Josep Maria Casafont:

Tant la CUP com Junts van votar en contra de l’adquisició dels terrenys. En canvi, hi va haver divisió a l’Agrupació d’Electors Independents: mentre que Marià Torra va votar al costat de l’oposició, Antoni Márquez es va alinear amb Esquerra.

Més plàcida va ser la Junta del Centre Sanitari d’ahir al migdia, amb els mateixos punts a l’ordre del dia. L’única veu discordant va ser la de la representant de Riner, Immaculada Pujol:

  El seu va ser l’únic vot en contra, juntament amb les abstencions dels representants dels col·lectius d’administratius i infermeria, Ricard Salvà i Jordi Santasusana. La resta de membres hi van donar tots el seu vistiplau.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *