El Consell Comarcal amortitza el lloc de treball de Cap d’Administració del Centre Sanitari

Es va aprovar en l’últim ple de mandat, dijous passat, basant-se en un informe tècnic de gerència que al·lega que aquesta plaça s’ha de suprimir en tant que no és viable ni per motius organitzatius ni econòmics. La presidenta dels dos ens, Sara Alarcón, va argumentar que aquesta és una decisió per evitar que el desequilibri pressupostari i el dèficit que té el Centre Sanitari augmenti en els propers anys. Alarcón explica quina és la situació que ha desembocat en aquesta amortització del lloc de treball:

La presidenta del Consell ha subratllat que s’ha seguit el procediment que requereix aquesta decisió: sotmetre l’acord a la comissió de govern del Centre Sanitari, aprovar-ho al Ple del Consell, que és el tràmit que es va realitzar dijous, i informar-ho i ratificar-ho a la Junta del Centre Sanitari, que serà el proper pas.

Aquest punt va rebre el vot contrari dels dos grups a l’oposició. Des de la CUP, lamenten que els tempos no van ser adequats i que no se’ls va facilitar la documentació fins tres dies abans del ple. El portaveu de la formació, Octavi Esteve, lamenta la manca de consens d’aquesta decisió:

Comparteixen aquests arguments des del PDeCAT. Marc Barbens considera que aquest gest posa més llenya al foc al conflicte obert al Centre Sanitari i és una revenja i una amenaça per als treballadors que han portat la direcció als tribunals pel tema de les retribucions. Creuen que amb l’abolició d’aquesta plaça s’estan deixant de fer moltes gestions que suposen ingressos. A més, els demòcrates creuen que fa passar funcions del Centre Sanitari al Consell Comarcal i fa engruixir l’aportació de l’ens de salut a l’intermunicipal que, segons Barbens, els últims 4 anys ha passat de 107.000 a 180.000 euros. Marc Barbens, portaveu del PDeCAT al Consell Comarcal, tem que la indemnització que s’haurà de pagar al Cap d’Administració encara desequilibrarà més les finances del Centre Sanitari:

Solsona FM ha pogut parlar directament amb la persona en excedència que ocupava la plaça de Cap d’Administració, Ramon Casas. Lamenta que la decisió no se li va comunicar oficialment fins divendres a la tarda i considera que la justificació econòmica que fa la direcció no s’aguanta per enlloc en tant que fa un any el seu sou ja s’estalviava perquè ell estava d’excedència i que malgrat que els ingressos del CatSalut han augmentat segueix havent-hi dèficit. Ho atribueix a un problema de gestió. Sentim-lo:

Ramon Casas considera que darrera d’aquesta decisió d’apartar-lo hi ha motius personals en tant que s’autodefineix com una persona que diu les coses clares i de cara, cosa que –diu- molestava a la direcció. També atribueix el moment de fer-se efectiva a una estratègia política de futur de la presidenta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *