El Casal Infantil de Natura de Solsona ha de tancar inscripcions en menys de 24 hores per l’elevada demanda

Es tracta d’una proposta gratuïta adreçada als infants d’entre 3 i 12 anys pels matins de l’última setmana d’agost amb l’objectiu de facilitar la conciliació de les famílies. S’emmarca en el programa “Entretemps” organitzat per l’Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal a través dels Serveis Socials que pretén reforçar els serveis de cura fora de l’horari escolar per facilitar la conciliació.

Les inscripcions a aquesta activitat guiada per Sàmara Natura dupliquen les 40 places disponibles. Així, els Serveis Socials prioritzaran les famílies monoparentals i nombroses i assignaran la resta de llocs per ordre d’inscripció abans de confirmar la plaça a cada família. És una proposta subvencionada pel Departament d’Igualtat i Feminismes i el Ministeri d’Igualtat.

De cara a la tardor es posarà en marxa la prova pilot d’un servei de cura d’infants de la mateixa franja d’edat. Funcionarà els dissabtes de 9 a una al Casal Cívic i les famílies hi podran accedir gratuïtament en franges mínimes d’una hora. Amb aquestes activitats s’intenta alliberar temps per a les famílies, ja sigui per destinar-lo a activitat laboral, vida social i política o temps de lleure, d’aprenentatge personal o d’autocura. El Consell Comarcal preveu destinar una part dels fons als ajuntaments per descentralitzar aquest programa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *