El camp de treball de la carretera de Coll de Jou al Pont d’Espia troba objectes personals dels qui van treballar en la construcció de la via
Es tracta de calçat, llaunes i algunes ampolletes de l’època que ara s’analitzaran per situar-los en l’època corresponent a l’enclavament on s’ha fet el treball i, després, continuar amb la investigació consultant l’Arxiu General Militar d’Àvila i l’Arxiu General de l’Administració a Madrid.
Durant dues setmanes, 14 joves de diversos indrets de Catalunya han participat en aquest camp de treball fruit de la col·laboració del Consell Comarcal del Solsonès, l’Observatori Europeu de Memòries de la Universitat de Barcelona i el Centre d’Estudis Lacetans sota la coordinació de la CRUC. Els joves han valorat especialment l’entorn i el treball tècnic i arqueològic realitzat. La direcció científica ha anat a càrrec de Jordi Guixé i la direcció tècnica de la mà de Nil Boix. També hi han pres part arqueòlogues de la UB i l’Autònoma.
Recordem que la construcció de la carretera de Coll de Jou al Pont d’Espia entre el 1941 i el 1954 es va realitzar amb batallons de presoners. Els resultats del camp de treball es presentaran en una jornada a finals d’octubre. En aquesta mateixa sessió, es parlarà sobre la repressió durant el franquisme i en altres escenaris.