Crida a la població del Solsonès per participar a un programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte

A partir d’aquesta setmana, la ciutadania d’entre 50 i 69 anys rebrà una carta convidant-la a fer-se una prova voluntària i gratuïta.

El càncer de còlon i recte és el més freqüent en homes i dones a Catalunya. És per això que es fa un programa de detecció precoç a l’Àrea Bàsica de Salut del Solsonès, que duu a terme l’Oficina de Cribratge de la Fundació Althaia.

Qui hagi rebut la carta, pot adreçar-se a una de les farmàcies adherides i endur-se la prova per recollir una petita mostra de femta a casa. L’haurà de retornar a la farmàcia i, un cop analitzada al laboratori, se’n comunicarà el resultat per correu o per telèfon. Si la prova surt positiva, s’oferirà la possibilitat de fer una colonoscòpia. La detecció precoç es considera fonamental per trobar-la en estadis molt inicials, quan encara no presenta símptomes, per abordar-la amb els tractaments més efectius. El càncer de còlon i recte és el segon amb més mortalitat al nostre país. L’Ajuntament de Solsona col·labora en aquesta iniciativa a través de la difusió del programa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *