Alternativa per Solsona-CUP dona suport a les reivindicacions de les treballadores familiars del Consell Comarcal

Consideren que la voluntat política de l’equip de govern encapçalat per Sara Alarcón és inexistent per donar resposta a les demandes per acabar amb la precarietat laboral d’aquest col·lectiu i qualifiquen la situació d’insostenible.

Els cupaires defensen que les treballadores familiars del Consell Comarcal desenvolupen una feina essencial i poc valorada que ajuda a garantir les necessitats bàsiques de les persones que viuen soles. Alerten que la seva tasca comporta riscos, ja que alguns usuaris tenen problemes de salut mental i altres viuen en condicions higièniques i sanitàries deficients. Pel que fa a les retribucions, subratllen que el sou base no arriba als 1.000 euros mensuals per a la plantilla pròpia del Consell Comarcal. Aquestes treballadores familiars són les que s’encarreguen dels casos més complexos. Alternativa per Solsona assenyala que hi ha una part de la tasca de les treballadores familiars que està externalitzada i aquest personal disposa de millors condicions laborals que el de l’ens intermunicipal.

La CUP argumenta que la reivindicació de les treballadores familiars passa per demanar algun complement salarial com el de perillositat, que depèn de la voluntat política del govern comarcal. Defensen que hi ha recursos per pagar-ho que provenen de la Generalitat i denuncien que la partida d’atenció a domicili no es gasta tota i es desaprofita, ja que són uns diners que la comarca deixa de percebre.

Alternativa per Solsona qualifica d’exhibició d’hipocresia el posicionament de l’equip de govern del Consell Comarcal. Marc Barrera, membre de l’assemblea local de la CUP:

També el Casal Popular La Fura ha donat suport a les peticions del personal del Consell Comarcal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *