A Solsona els Reis allargaran el recorregut fora muralles

Ses Majestats circularan per la plaça del Camp i el Vall Calent i creuaran l’avinguda del Pont abans de marxar

La pandèmia condiciona l’arribada dels Reis també a Solsona, dimecres que ve. Si bé enguany les tres personalitats d’Orient tornaran a circular per la ciutat, no consideren prudent baixar de les carrosses i desplaçar-se a peu pel nucli antic. Per aquest motiu, allargaran el recorregut fora muralles sense baixar del vehicle. L’arribada està prevista per a dos quarts de set de la tarda per l’avinguda del Cardenal Tarancón.

Així, la comitiva reial passarà per la cruïlla de Cal Coll i donarà la volta a la plaça del Camp, punt on els Reis s’adreçaran a la població de la carrossa estant. L’itinerari continuarà per la mateixa rotonda de Cal Coll i l’avinguda de la Mare de Déu del Claustre, creuarà l’avinguda del Pont, d’anada i tornada, i seguirà per la carretera de Bassella fins a abandonar el municipi.

Prop de dues-centes persones

Per a la vetllada més màgica de l’any, a Solsona es mobilitzaran prop de dues-centes persones. Com és habitual, Melcior, Gaspar i Baltasar i els seus patges seran acompanyats de l’estel i la seva cua, els escribes, armats, carboners, portadors de torxes i fanalets i carters, entre d’altres. Enguany, les regidories de Cultura i Educació i la Comissió de Reis de Solsona han tingut la col·laboració de Localroc, l’Agrupament Escolta i Guia Pare Claret, Amisol, l’Esplai Riallera, el Centre Excursionista del Solsonès, les escoles de primària, Tatrau Escola de Teatre, l’Escola de Dansa de Solsona, l’Orquestra Patinfanjàs, el Consell Comarcal, els Trabucaires de Solsona i persones a títol individual.

Aquest és el segon any que la situació pandèmica obliga a alterar la cavalcada, després que l’any passat Ses Majestats optessin per un musical enregistrat. Tradicionalment, els Reis fan un tram del seu trajecte a peu, dins el nucli antic, fins arribar a la capella del Claustre de la catedral. Aquesta vegada, però, s’ha decidit prescindir d’aquesta part de la seva visita a la ciutat per evitar aglomeracions, seguint les indicacions de les autoritats sanitàries. De totes maneres, els tres mags han volgut deixar clar que la seva missió, com cada any, és passar per totes les cases solsonines, sense excepció.    

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *