L’Oficina del Consumidor del Solsonès demana precaució a l’hora de comprar entrades a través d’internet
Davant l’arribada de la temporada alta d’espectacles, molts dels quals ofereixen la venda de localitats en línia, aquest servei del Consell Comarcal trasllada les recomanacions de l’Agència Catalana de Consum.
Els problemes més habituals, sobretot en plataformes de revenda, són que no s’informa clarament de la identitat del venedor, que pot ser un particular. A més, la plataforma té aparença de distribuïdor autoritzat i, per tant, els usuaris no saben que estan comprant en un web de revenda d’entrades. La informació sobre el preu real de l’entrada és enganyosa i, al final, s’acaba pagant un preu superior per despeses i càrrecs no previstos. Un cop adquirides, hi ha problemes per rebre o descarregar les entrades. Finalment, algunes d’aquestes empreses tenen la seu social fora de la Unió Europea i és molt més complicat resoldre les reclamacions dels consumidors.
Tenint en compte aquesta casuística, l’Oficina del Consumidor del Consell Comarcal recomana adreçar-se als webs oficials dels artistes i els promotors i desconfiar dels primers resultats que apareixen als cercadors d’internet. Demanen no precipitar-se davant dels missatges “tot venut”, ja que si un espectacle exhaureix les entrades en pocs minuts, és probable que se’n posin més a la venda o se’n programin més sessions. En el moment de fer la reserva, cal llegir bé les condicions de la ubicació de la localitat, els canals de lliurament de l’entrada, la possibilitat de cedir-la a tercers i també el preu final de l’entrada i les garanties i vies de resolució de les reclamacions. Cal tenir en compte que en la majoria d’ocasions la compra d’entrades per a espectacles no admet devolucions. Els venedors autoritzats poden oferir el servei de revenda d’entrades pel seu import nominal o inferior a altres seguidors, sovint per una petita comissió fixada. Per contra, les entrades comprades mitjançant canals extraoficials no ofereixen les mateixes garanties. L’Oficina del Consumidor també demana prudència a l’hora de publicar o enviar fotos de les entrades, ja que algú altre les podria utilitzar.
En cas de problemes amb la venda d’entrades en línia, cal adreçar una reclamació a l’empresa per un mitjà que en deixi constància com un formulari web o una trucada amb número d’incidència. En cas de no rebre resposta en el termini de 30 dies o bé que aquesta no sigui satisfactòria, podeu adreçar-vos a l’Oficina del Consumidor del Consell Comarcal.