Fènix commemora el Dia Mundial del Càncer de Mama posant l’accent en el diagnòstic precoç

Divendres s’entregaran llaços de color rosa als taulells d’atenció al públic de l’Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal, el Casal Cívic Xavier Jounou i la Biblioteca Carles Morató. Es convidaran els usuaris d’aquests serveis a lluir-lo a la solapa. Dissabte, Dia Mundial del Càncer de Mama, la façana de l’Ajuntament de Solsona s’il·luminarà de color rosa.

L’Associació d’ajuda i suport contra el càncer vol sensibilitzar les dones de la importància de fer revisions periòdiques per detectar qualsevol anomalia. Aquesta malaltia afecta tant homes i dones, però té major incidència en el col·lectiu femení: les previsions apunten que 1 de cada 8 dones patirà un càncer de mama durant la seva vida. S’ha determinat que la detecció precoç incideix notablement en la modificació del pronòstic, incrementant les possibilitats de recuperació fins a gairebé el 100%.

En aquest sentit, Fènix recorda les recomanacions generals de prevenció com un control mèdic anual amb el ginecòleg i realitzar autoexploració mamària regularment i acudir al metge davant de qualsevol anomalia. Així mateix, recomanen mantenir uns bons hàbits alimentaris, realitzar exercici físic periòdicament i evitar el consum d’alcohol i tabac.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *