Satisfacció al món rural per l’aprovació de la llei de l’Estatut dels Municipis Rurals, avui, per part de la Generalitat

És el tret de sortida per la posterior tramitació i aprovació al Parlament d’una normativa reivindicada fa anys pels pobles i micropobles de Catalunya. L’alcalde de Riner i president de l’Associació de Micropobles, Joan Solà, es mostra satisfet que la legislació faci un reconeixement específic del món rural:

La proposta va iniciar-se el 2013, quan l’Associació de Micropobles va començar a treballar en una llei que reconegués la realitat dels pobles rurals. Cinc anys més tard, es va entrar la proposta al Parlament i a partir d’aquí, es va consensuar amb els grups polítics i les entitats municipalistes. L’avantprojecte va ser redactat l’anterior mandat per part del govern d’Aragonès. L’avançament electoral va aturar el procés però l’executiu d’Illa ha recollit el guant i li ha donat tramitació. Joan Solà ho valora des de Micropobles:

La llei de l’Estatut de Municipis Rurals beneficiarà especialment els municipis de menys de 2.000 habitants que, en el cas del Solsonès, són tots menys la capital. Sorgeix una nova nomenclatura, la de municipis d’especial atenció, que són els que tenen menys de 500 habitants. A casa nostra, ho compleixen tots excepte Solsona, Sant Llorenç, Torà i Olius. I com s’aplicarà? Per exemple, quan surti una convocatòria d’ajuts, se’ls concedirà més puntuació ja de sortida perquè puguin accedir-hi i es reduiran els percentatges de contribució dels ajuntaments. Tot i que es desconeix el calendari concret d’aprovació, la Generalitat assegura que l’aprovació definitiva serà ben aviat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *