Demà s’emet el programa de “La Ruta Morancos” enregistrat aquest estiu a Solsona

L’espai produït per Ràdio Televisió Espanyola en col·laboració amb Shine Iberia es podrà veure demà quan passin cinc minuts de les 10 de la nit.

Solsona és l’indret de Catalunya on César i Jorge Cadaval fan parada per connectar amb les seves arrels, ja que la seva mare era catalana.

Comencen el viatge a Lladurs, en una masia transformada en un hotel japonès on es fusionen cultures. Allà participen en la cerimònia del te i aprenen a escriure el seu nom en cal·ligrafia japonesa. Més tard, amb l’ajut d’una gosseta, recullen tòfones i les tasten.

A Solsona, Los Morancos descobreixen una ciutat que ha sabut perpetuar les seves tradicions adaptant-les al present. Hi coneixen l’equip de futbol femení i a partir d’una de les seves integrants, de 21 anys, van de visita a la masia familiar i concretament al seu hort, on s’exemplifica com les noves generacions mantenen viva la connexió amb la terra. Encara a Solsona, César i Jorge Cadaval descobreixen el Carnaval de la mà dels gegants i les bates i també els Trabucaires, la colla més antiga de Catalunya, amb més de 450 anys d’història.

La ruta Morancos segueix a Olius de la mà d’una família de picadepedrers que ha treballat en grans projectes com la Sagrada Família. Finalment, s’endinsen en la gastronomia del Solsonès amb trumfos d’Odèn, pèsols negres, embotits i pomes de muntanya. Recordem que el programa es podrà veure a Televisió Espanyola demà a les 10 de la nit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *