El Solsonès commemora aquest divendres el Dia Mundial de la Salut Mental

Ho fa amb una proposta d’activitats obertes a tota la ciutadania promogudes per la Taula de Salut Mental del Solsonès. La jornada pretén reduir l’estigma associat a la salut mental i generar un espai de reflexió sobre les problemàtiques emocionals que ens afecten en el dia a dia.

Les activitats arrencaran a les 10 del matí davant de l’Ajuntament de Solsona amb dinàmiques obertes a tothom dinamitzades per la Taula de Salut Mental i amenitzades per Pep Callau. Ell mateix compartirà la seva experiència personal a partir d’un quart d’una donant pas a un espai de participació ciutadana amb micro obert al qual es preveu la participació d’algunes escoles de la comarca.

Paral·lelament, la biblioteca organitzarà una exposició de llibres relacionats amb la salut mental. Hi haurà materials disponibles per a totes les edats, que oferiran recursos educatius i d’informació per aprofundir en el coneixement i la sensibilització sobre aquest tema.

Recordem que la Taula de Salut Mental del Solsonès es va crear a l’abril per fomentar la reflexió conjunta entre institucions, entitats i comunitat i desenvolupar accions concretes en resposta a les necessitats de la població. Campanyes de sensibilització, combatre l’estigma associat als trastorns mentals i impulsar polítiques d’inclusió per a les persones afectades i les seves famílies són entre els eixos de treball. Formen part de la Taula de Salut Mental el Consell Comarcal, l’Ajuntament de Solsona, el Departament de Salut de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, la Policia Local de Solsona, el Jutjat de Solsona, el Centre Sanitari, Amisol, Sol del Solsonès, Eunoia, Ocell de Foc i Althaia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *