Creu Roja porta a Solsona una exposició fotogràfica sobre els acolliments familiars

A partir de dimecres i fins al dia 29, es podrà visitar al pati gòtic del Consell Comarcal i es complementarà amb una xerrada col·loqui el dia 25. La mostra és obra de l’artista Josep Xoy i Soler i vol donar a conèixer situacions presents en la vida dels infants acollits, la família d’origen i la família acollidora.

La mostra pretén sensibilitzar la població sobre l’acolliment familiar, una mesura de protecció temporal que garanteix als nens i nenes el dret a créixer en família, els ofereix estimació i comprensió i permet cobrir les necessitats fonamentals que tot infant té mentre no pugui tornar amb la seva família d’origen. Aquesta exposició itinerant està representada per cinc paraigües translúcids, un per a cada modalitat d’acolliment, que mostren imatges representatives de les diferents modalitats. Arriba a Solsona després d’haver recorregut municipis arreu del país en el marc del projecte de Foment dels Acolliments Familiars que Creu Roja ha impulsat durant 3 anys amb el suport de la Generalitat per ampliar el banc de famílies disposades a acollir. Aquesta iniciativa que Creu Roja duu a terme des de fa 31 anys, també compta amb una nova pàgina web, acollimentfamiliar.org, amb informació sobre com acollir, recursos i les dates de les diverses activitats programades.

A Solsona l’exposició es complementarà amb una xerrada col·loqui per sensibilitzar sobre l’acolliment familiar. Hi prendran part l’autor de la mostra, Josep Xoy, i una família d’acollida, que oferirà el seu testimoniatge. Serà el dia 25 a les 7 de la tarda a la sala Francesca de Llobera del Consell Comarcal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *