Petanca i escacs, principals novetats del programa d’activitats per a la gent gran

A les dependències dels Serveis Socials s’han obert les inscripcions per a una vintena de propostes físiques i esportives, tallers i activitats plàstiques, culturals, formatives i de noves tecnologies. Totes són subvencionades i algunes, gratuïtes.

Les novetats de petanca i escacs, a proposta del Consell de la Gent Gran, pretenen captar el públic masculí, ja que la tendència és que les dones siguin una àmplia majoria de les participants. Per exemple el curs passat, de les 275 persones, un 85% eren dones. Abans de la planificació del curs, l’Ajuntament va convocar el Consell de la Gent Gran i l’Aula d’Extensió Universitària per recollir noves idees per revertir aquesta tendència.

La petanca començarà el segon trimestre si hi ha suficient demanda amb horaris per concretar. La coordinarà Juan Barbero. Els escacs arrencaran a l’octubre de la mà de Joan Tordesillas, del Club d’Escacs l’Elefant, els dimecres a la tarda a la sala d’actes del Casal.

La regidora de Drets Socials, Maria Moumen, destaca que la majoria d’activitats es mantenen curs rere curs perquè funcionen. El programa s’adreça a persones a partir de 60 anys que no treballin o estiguin en situació d’actiu, pensionistes d’invalidesa a partir de 55 anys i pensionistes de viduïtat a partir de 60 anys que no treballin.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *