L’Actua de l’Arada posa en marxa un punt d’informació, lectura crítica i tallers d’autoreparació i costura al baix Solsonès durant l’estiu

El punt d’informació sobre l’activitat de l’Actua farà la primera parada demà de 2/4 d’una a dues a les piscines municipals de Torà. S’hi recolliran inquietuds, demandes i interessos de la població i es buscarà que els veïns puguin identificar elements del patrimoni immaterial del poble. D’altra banda, hi haurà un espai de lectura crítica de La Directa i un espai per a la canalla, amb contes i material per a dibuixar. L’Actua als pobles seguirà divendres a la tarda a Cal Borres de Biosca, dissabte a la tarda a la plaça de Prades de la Molsosa i dijous de la setmana que ve a la tarda a la Caseta del Pantà, a Clariana. A l’agost serà a Salo i entre el setembre i el desembre passarà per diversos municipis del Baix Solsonès. Aquest espai compta amb el suport del Departament de Drets Socials de la Generalitat.

I divendres arrencaran els tallers d’autoreparació de petits electrodomèstics i d’arranjaments bàsics de roba, tot plegat, amb l’objectiu de reciclar el que ja es té i comprar només el realment necessari. Dues sessions es dedicaran a la costura i sis a l’autoreparació d’electrodomèstics i es repartiran entre Biosca, Solsona, Torà i Pinós. El primer taller serà divendres de 6 a 2/4 de 9 del vespre a Cal Borres de Biosca. En cas de disposar de màquina de cosir, s’aconsella portar-la. S’aprendrà a fer vores de pantalons, sargir traus, cosir botons o elaborar una tote bag. És gratuït però cal inscriure-s’hi prèviament enviant un correu electrònic a actua@larada.coop o trucant al 693 054 437.

Finalment, dissabte a la tarda, a la plaça de Prades de la Molsosa, hi haurà l’edició d’estiu de “Lectures i cultura crítica al baix Solsonès i rodalia”. L’activista Roser Vernet presenta el llibre “Lo mig del món” i el pastor i poeta Pep Divins i l’artista Marta Ricart, el llibre “La cultura del blat” i l’exposició “El gest i la paraula”. La conversa, conduïda per la sociòloga de Castelltallat i impulsora de l’editorial L’Alè Clara Fons, girarà al voltant de la consciència i la pertinença als llocs, dels llocs petits, de cultura popular i canvi social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *