El Museu de Solsona celebra el Dia Internacional dels Museus amb dos tallers, una exposició i una acció col·lectiva
La primera proposta, tal com us avançàvem dilluns, arriba dissabte a les 12 del migdia. Es tracta de l’exposició temporal per mostrar la vitalitat del barroc titulada “Contra el barroc. Un món en extinció” i vol recórrer els estadis que el van empènyer cap al classicisme posant l’accent en els petits focus de resistència i continuïtat a la Catalunya més amagada. Es desplega per les tres sales permanents dedicades al Renaixement i el Barroc adaptades per a l’ocasió. Cada sala està pensada perquè situï el visitant en les diferents fases. Els comissaris de la mostra són els doctors en història de l’art Joan Bosch i Francesc Miralpeix, amb una llarga trajectòria en l’estudi del període barroc. El muntatge museogràfic, amb una posada en escena original i innovadora, ha anat a càrrec de Salvador Vinyes. Es podrà visitar fins al 17 de setembre i durant la primavera i l’estiu es programaran visites a diferents esglésies relacionades amb la temàtica de l’exposició conduïdes per estudiosos del barroc.
Entre dimarts i dijous vinent, el Museu farà un taller de memòria oral adreçat als usuaris de la Residència Hospital Pere Màrtir Colomés per recordar objectes quotidians de la seva joventut. Finalment, el dissabte 20 a 2/4 de 12 del migdia es proposa el taller familiar “Els enigmes de Pedret” per descobrir els enigmes amagats a les pintures i a aquesta església. Les places són limitades i cal fer reserva prèvia trucant al 973 48 21 01.
Paral·lelament, els equipaments de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran han impulsat una acció col·lectiva que consisteix en crear una càpsula del temps formada per diverses llavors relacionades amb les col·leccions i el territori de cada museu. Així, l’aportació del museu solsoní serà una llavor de vinya, fent al·lusió als grans de raïm que porta l’eriçó de les pintures murals de Sant Quirze de Pedret. El lema d’enguany és “Museus, sostenibilitat i benestar”.